Zo gaan wij te werk
Hond naar de trimsalon?
Dit is wat je moet weten...
Als je je hond naar de trimsalon brengt, moet je hem meestal zo’n twee uur achterlaten. Sommige honden komen blij binnen en springen meteen op de trimtafel. Andere vinden het spannend. Het is voor je hond het fijnst als het afscheid kort is; hoe langer je blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Je hond is in goede handen, en we zorgen ervoor dat hij zich zo prettig mogelijk voelt. Het is opvallend hoeveel honden zich rustig laten behandelen en genieten van alle aandacht.

Zo wordt je hond verzorgd
Je hond wordt eerst grondig doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. Als je hem zelf regelmatig hebt gekamd, kan je hem het ontklitten besparen. Daarna wordt hij, afhankelijk van zijn vachttype, getrimd. Als je hond gewassen wordt, gaat hij het bad in en wordt daarna gedroogd met een föhn of waterblazer. Zodra zijn vacht droog is, wordt hij verder in model gebracht.
Na een paar uur is het tijd om je hond op te halen. Het kan zijn dat hij zich even ‘vreemd’ gedraagt, zoals springen of zijn kop schudden. Dit komt doordat hij moet wennen aan zijn nieuwe uiterlijk, net zoals jij zou doen na een kort knipbeurtje. Veel honden zijn moe na de trimbeurt en zullen thuis wat extra slapen. De vraag komt af en toe naar boven, maar honden worden in de trimsalon NOOIT verdoofd.
Bij elke behandeling inbegrepen:
Wassen en drogen
Met een heerlijke shampoo en conditioner, passend bij de huid en vacht van je huisdier.
Trimmen
Afhankelijk van de vachtsoort en jouw wensen.
Nagels en oren
Nagels worden geknip en van de oren verwijderen we overtollig haar.
Anaalzakjes
Indien nodig worden de anaalzakjes geleegd (bij honden).
Parfum
Je dier krijgt na afloop een speciale parfum op met verzorgende bestanddelen. Zo ruikt hij nog een paar dagen lekker fris.
Beloning
Uiteraard krijgt je hond, kat of knaagdier na de behandeling een lekkere beloning.
Onze vachtbehandelingen
Er zijn vele soorten vachtbehandeling mogelijk. Welke voor jouw hond het meest geschikt is hangt af van de vacht van je hond en jouw wensen. Zo worden Bouviers, Schnauzers, de meeste terriër rassen en alle overige ruwharige honden vooral geplukt. Spaniels, Setters, Retrievers, etc. worden waar mogelijk geplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedund en gemodelleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/ of geknipt in elk gewenst model. Shih Tzu´s, Maltezers en Yorckshire terriers worden meestal geëffileerd of geschoren.
Hieronder kun je lezen wat de verschillende vachtbehandelingen inhoud.
Het inkorten van de vacht door middel van een rechte en/ of lichtgebogen schaar.
Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Scheren betekent niet meteen helemaal kaal. Door de verschillende scheerkoppen kunnen we scheren vanaf 1 mm tot bijna 2 cm.
Plukken betekent dat je met je handen of een trimmes de bovenste dode haarlaag van de vacht verwijdert, zodat de nieuwe vacht goed kan groeien. Laat je dit achterwege, dan kan je hond last krijgen van jeuk en zichzelf zelfs gaat stukbijten, wat kan leiden tot een dierenartsbezoek. Na het plukken blijft een zacht, wollige ondervacht over. De harde bovenvacht heeft ongeveer zes maanden nodig om ‘rijp’ te worden, en groeit daarna weer aan, klaar om opnieuw geplukt te worden. Zo blijft de vacht gezond.
Hierbij wordt de vacht ook geplukt, maar dan als het ware uitgedund. We plukken de helft van de vacht weg, waardoor er nog een mooie vacht blijft staan en de hond minder ´bloot´ naar huis gaat. Drie maanden later wordt de andere helft van de vacht geplukt. Omdat het haar dat drie maanden eerder geplukt was inmiddels weer wat aangegroeid is blijft de hond altijd in een mooi vacht rondlopen. Dit resultaat is vaak mooier dan helemaal plukken, maar vereist wel dat de hond elke drie maanden in de trimsalon verschijnt.
Het uitdunnen of inkorten met een speciaal getande schaar. Als de vacht volledig ingekort wordt met een effileerschaar krijg je vaak een natuurlijker resultaat dan het knippen met een rechte schaar.

Dit kun je zelf doen
Regelmatig onderhoud van de vacht begint bij de baas. Hoe eerder je begint, hoe makkelijker je hond de kam of borstel accepteert. Begin dus al als je hond nog een pup is. Wij adviseren je graag over de juiste kam en borstelen. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak voor de (eerste) trimbeurt, er kan een wachttijd zijn. Voor pups hebben we een gratis kennismakingsbehandeling. Zeer leerzaam en goed voor de pup om alvast te wennen.

Waarom naar de trimsalon?
Voor bijna iedere hond is een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen flink verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, ontwollen, wassen, kammen en/ of borstelen. Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen.

Ook in de winter?
In de winter kun je je hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Houd er wel rekening mee dat honden meer last hebben van vocht dan van kou. Lang haar blijft lang nat! Bij een trimbeurt hoort ook het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren.
Kat of knaagdier
naar de trimsalon
Als je met je kat, konijn of cavia naar onze trimsalon komt, zorg dan voor een goede mand, kooi of doos voor het vervoer. Voor een korte behandeling is het het makkelijkste om gewoon even te blijven. Is een uitgebreidere behandeling nodig, dan spreken we een afhaaltijd af. We kunnen je huisdier ontklitten, kammen, scheren, wassen, oren schoonmaken en nagels knippen.
