Onze werkwijze

Maak uw wensen kenbaar

Bij binnenkomst bespreken we met u uw wensen en wat er mogelijk is met de betreffende vacht. Eventuele bijzonderheden over de gezondheid van uw hond willen we ook graag weten. Uw hond is gebaat bij een kort afscheid.

In model zetten

We zetten uw hond op de trimtafel en hij zal helemaal doorgekamd en klitvrij gemaakt worden. Vervolgens wordt uw hond in model geknipt of geplukt al naar de vachtstructuur vereist. Indien er sprake is van een verviltte vacht zal deze geschoren worden.

Wassen en drogen

Nu is uw hond klaar om gewassen te worden. We gebruiken een shampoo die past bij de huid en vachtstructuur van uw hond. We wassen altijd twee keer. De eerste keer om de vacht te reinigen en de tweede keer om het terugvetten van de vacht te garanderen. Nu kunnen we de hond drogen. Dit gebeurd met een waterblazer. Hiermee wordt met koude lucht het water uit de vacht geblazen. Dit, om beschadiging van de vacht te voorkomen.

Tot slot

De vacht is nu droog en kan nagewerkt worden. Het model kan er strak in en eventuele oneffenheden worden weggewerkt. Nagels worden geknipt, tanden en oren gereinigd en uw hond krijgt een heerlijke hondenparfum met verzorgende bestanddelen op. Klaar! We bellen het baasje en uw hond kan ondertussen met wat lekkers nog even relaxen in een van de wachtruimtes.