hond2.png

Informatie

Wat u zelf kan en moet doen!
Natuurlijk is het dagelijks onderhoud van de vacht een taak van de 'baas'. U kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen! Zo leer uw hond de kam en/of borstel net zo makkelijk accepteren als zijn etensbak. Komt u rustig langs voor advies welke kam of borstel de juiste is. Ik kan u dan meteen laten zien wat de makkelijkste en beste manier van borstelen is. Veel eerder dan u denkt is uw hond aan zijn eerste trimbeurt toe. Wacht niet te lang met het maken van een afspraak, want er kan een wachttijd zijn.  

Waarom naar de trimsalon?
In feite is voor bijna ieder hond een regelmatig bezoek aan de trimsalon aan te raden. Ook kruisingen en kortharige honden kunnen verschrikkelijk verharen! Afhankelijk van de vacht van de hond houdt trimmen in: scheren, knippen, uitdunnen, plukken, strippen, wassen, kammen en/ of borstelen. In de winter kunt u uw hond ook laten trimmen, eventueel kan de vacht wat langer blijven. Bedenk echter dat honden meer last van vocht dan van kou hebben en... lang haar blijft lang nat! Denk niet dat trimmen onnatuurlijk is, maar bedenk dat er geen honden in de natuur voorkomen. Ook hoort er bij een trimbeurt het schoonmaken van de oren, knippen van de nagels, verwijderen van teken, het eventueel reinigen van de tanden en het behandelen van verstopte anaalklieren.  

Wat gebeurt er met uw hond in de trimsalon?
Wanneer u uw hond naar de trimsalon brengt, moet u hem ongeveer twee uur afstaan. Dit is noch voor u noch voor uw hond leuk. Maar u kunt het ook onnodig moeilijk maken. Hoe langer u uw hond blijft knuffelen, hoe onzekerder hij wordt. Het moet toch gebeuren en hij is in goede handen. Het beste is dat u eventuele wensen van tevoren telefonisch heeft kenbaar gemaakt, zodat u het afscheid kort kunt houden. Wij nemen de hond van u over en zetten hem op een trimtafel. Dit zal de eerste keer even vreemd zijn, maar dat went snel. Het is opvallend hoe rustig de meeste honden zich laten behandelen en genieten van alle aandacht die ze krijgen. De vacht van de hond wordt nu helemaal doorgekamd en eventuele klitten worden verwijderd. (Wanneer u uw hond regelmatig goed heeft gekamd kunt u hem het ontklitten besparen). Daarna wordt uw hond afhankelijk van het vachttype, getrimd. Indien uw hond gewassen wordt zal hij nu het bad ingaan, waarna hij met een föhn en/of waterblazer weer gedroogd wordt. Wanneer de vacht geheel droog is, kan de hond verder worden afgewerkt en in model worden gebracht. Inmiddels zijn we enkele uren verder en kunt u hem komen halen. Na het trimmen kan het zijn dat uw hond een beetje ´vreemd´ gedraagt, zoals springen, met de kop schudden en zijn lichaam besnuffelen. Dit is te vergelijken met iemand die zijn haar pas heel kort heeft laten knippen. Uw hond moet ook wennen aan zijn nieuwe uiterlijk en aan het ´gevoel´. 

Veel honden zijn na de trimbehandeling moe van de vele indrukken en het feit dat ze een poos op tafel hebben moeten staan en zullen daardoor thuis enkele uren willen slapen. De vraag komt regelmatig tevoorschijn, maar honden worden in de trimsalon NOOIT verdoofd!  En tot slot... u vergeet natuurlijk niet uw hond te vertellen hoe mooi hij geworden is, want een hond is altijd de mooiste!