hond1.png

Behandelingen

Knippen
Het inkorten van de vacht door middel van een rechte of lichtgeborgen schaar.

Scheren
Het inkorten van de vacht door middel van een tondeuse. Scheren betekent niet meteen helemaal kaal. Door de verschillende scheerkoppen kunnen we scheren vanaf 1 mm tot 16 mm.  

Plukken
Het plukken houdt in dat je met de hand of met behulp van een trimmes of trimduimen de bovenste dode haarlaag van de vacht verwijderd, zodat de nieuwe vacht alle ruimte krijgt om zich optimaal te ontwikkelen. Wanneer u dit zou nalaten loopt u het risico dat uw hond jeukklachten krijgt, zich gaat stukbijten en bij de dierenarts terecht komt. Als het harde bovenhaar verwijderd is houd je een zacht, wollig ondervachtje over. De harde bovenvacht heeft ongeveer een half jaar nodig om ´rijp´ te worden. De vacht groeit na het plukken gewoon weer aan en kan dan na een half jaar weer geplukt worden. Zo houd je een gezonde vacht.  

Strippen
Hierbij wordt de vacht ook geplukt, maar dan als het ware uitgedund. We plukken de helft van de vacht weg, waardoor er nog een mooi vachtje blijft staan en de hond minder ´bloot´ naar huis gaat. Drie maanden later wordt de andere helft van de vacht geplukt. Omdat het haar dat drie maanden eerder geplukt was inmiddels weer wat aangegroeid is blijft de hond altijd in een mooi vachtje rondlopen. Dit resultaat is vaak mooier dan helemaal plukken, maar vereist wel dat de hond stipt elke drie maanden in de trimsalon verschijnt.

Effileren
Het uitdunnen of inkorten met een speciaal getande schaar. Als de vacht volledig ingekort wordt met een effileerschaar krijg je vaak een natuurlijker resultaat dan het knippen met een rechte schaar.

Bouviers, Schnauzers, de meeste terrier rassen en alle overige ruwharige honden worden geplukt. Spaniels, Setters, Retrievers, etc. worden waar mogelijk uitgeplukt en verder met een speciaal getande schaar uitgedunt en gemodeleerd. Poedels en honden met hetzelfde vachttype worden geschoren en/ of geknipt in elk gewenst model. Shih Tzu´s, Maltezers en Yorckshire terriers worden meestal geëffileerd of geschoren.

Bij elke behandeling inbegrepen:

  • wassen* (met een shampoo passend bij de huid en vacht van uw hond) en drogen nagels knippen
  • haren uit de oren worden uitgeplukt, indien nodig worden de anaalzakjes geleegd
  • we doen de hond een speciale hondenparfum op met verzorgende bestanddelen, zodat hij nog een paar dagen lekker fris ruikt  

Hoe vaak moet uw hond naar de trimsalon?
Hoe vaak moet worden getrimd is heel verschillen en afhankelijk van de vacht.

Maar om uw toch een idee te geven:

  • Poedelvachten: 4-8 maal per jaar
  • Ruwharige vachten: 2-4 maal per jaar
  • Spanielvachten: 4-6 maal per jaar  

Als u bedenkt hoeveel uren er aan uw hond gewerkt wordt, zal de prijs van het trimmen niet tegenvallen !

* kleine honden worden standaard gewassen, grote honden in overleg.